Helpdesk

Heb je een vraag, of kom je ergens niet uit?

Hieronder vind je alle vragen en antwoorden rondom de functionaliteiten van Qraphy!
Mocht je hier toch niet je antwoord vinden, dan kun je je vraag stellen via de helpdesk chat.
Klik hiervoor op het icoon rechts onderin.

Qraphy gebruiken

Qraphy is het nieuwe verbinden met iedereen die belangrijk is voor jou. Je vrienden, familie, dierbaren die je wilt herdenken, maar ook je publiek, je doelgroep, je klanten, mensen met dezelfde interesses.

Qraphy is een tool waarmee je fysieke producten kan koppelen aan digitale content. Denk aan een ketting die je kan scannen om de stem van een dierbare te kunnen horen; een videogroet bij een kaart; of een bruiloftsvideo zien, nadat je de trouwfoto aan de muur hebt gescand. Maar ook door je portfolio of CV te koppelen aan je visitekaartje. Een kleine greep van de vele mogelijkheden.

Met Qraphy haal je wat belangrijk is dichtbij. Maak pagina’s en koppel die aan je profiel, en geef anderen supersnel toegang tot deze pagina’s met de dynamische QR-codes die je hieraan kunt koppelen. Maak een fotoalbum, een landingspagina, een babypagina, een pagina om alles over je aankomende bruiloft te vertellen, een pagina om iemand te herdenken, en nog veel meer.

In onze webshop kun je deze dynamische QR-codes aan producten koppelen. Laat deze bijvoorbeeld graveren op een hangertje, op een fotolijst bevestigen, of bestel QR-stickers voor op je geboorte-, trouw- of rouwkaart. Houd het voor jezelf, of geef het cadeau.

Omdat deze codes dynamisch zijn hoef je ze nooit te vervangen; wil je de QR-code aan iets anders koppelen, dan kan dat gewoon zo vaak als je wilt. Zo heb je altijd razendsnel toegang tot de nieuwste foto’s van je kleinkinderen, je favoriete trouwvideo, en herinneringen aan een dierbare. Of bijvoorbeeld jouw portfolio of een pagina over jouw eigen bedrijf.

Ja, zeker! Om gebruik te maken van onze producten heb je geen account nodig. Je krijgt een persoonlijk link waar je de gegevens kan aanpassen, zonder verdere gegevens te hoeven delen. Supereenvoudig en heel handig.

Nee, Qraphy heeft nog geen app, maar hier wordt wel hard aan gewerkt. In de roadmap kun je hier eventueel meer over lezen.

Account aanmaken en beheren

Om een Qraphy-account te maken ga je naar de registratiepagina.

Vul je gegevens in en klik op de knop ‘Maak Account’. Bij het klikken op deze knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden en het privay beleid van Qraphy. Ook geef je hier mee aan dat je 14 jaar of ouder bent.

Vervolgens ontvang je een verificatiebericht op het opgegeven e-mail adres. Volg de instructies en klik op de link. Hierna zal het account zijn geactiveerd en kun je aan de slag met je kersverse account!

Als je een nieuw wachtwoord maakt, moet je rekening houden met het volgende:
 
 • Het wachtwoord moet voor jezelf makkelijk te onthouden zijn, maar voor anderen moeilijk te raden.
 • Je Qraphy-wachtwoord moet anders zijn dan de wachtwoorden die je gebruikt om je aan te melden bij andere accounts, zoals bij je e-mailaccount of bij je bank.
 • Langere wachtwoorden zijn doorgaans veiliger.
 • Je wachtwoord moet niet je e-mailadres, telefoonnummer of geboortedatum zijn.
Als je een bericht ziet dat aangeeft dat het door jou ingevoerde wachtwoord niet veilig genoeg is, kun je proberen hoofdletters en kleine letters door elkaar te gebruiken. Je kunt je wachtwoord ook ingewikkelder maken door het langer te maken met een zin of een reeks woorden die je gemakkelijk kunt onthouden, maar die niemand anders kent.

Wanneer je gebruikersnaam of e-mail adres is afgewezen, dan kan het zijn dat deze al in gebruik is. 

Wanneer de gebruikersnaam al in gebruik is, zal je een andere naam moeten kiezen.

Wanneer je de melding krijgt dat het e-mail adres al in gebruik is, dan heb je mogelijk al een account bij Qraphy. Ga naar inloggen om in te loggen op dit account, of om je wachtwoord op te vragen.

Een account maken

Account bevestigen

Als je het maken van een account wilt voltooien, moet je aantonen dat je de eigenaar bent van het e-mailadres waarmee je het account hebt gemaakt:

Bevestig je e-mailadres door op de link in de e-mail te klikken of tikken die je hebt ontvangen toen je het account maakte.

Door het bevestigen van je e-mailadres weten wij of we je accountgegevens naar de juiste plek sturen.

Opmerking: bevestig je e-mailadres zo snel mogelijk. Het kan zijn dat je je account niet kunt gebruiken tot je je e-mailadres  hebt bevestigd.

Als je een Qraphy-account hebt gemaakt met een e-mailadres, sturen we een bevestigingslink naar dat e-mailadres. Als je de bevestigingsmail niet kunt vinden:

Kijk in je map met spam. Als je Gmail gebruikt, kijk je bij de mails in Sociaal.

Controleer of je het juiste e-mailadres hebt ingevoerd. Als je het verkeerde e-mailadres hebt ingevoerd, kun je het e-mailadres wijzigen en de e-mail opnieuw verzenden.

Ga naar Qraphy.nl en klik op de knop Inloggen. Vul je e-mail adres en het wachtwoord in en klik op Aanmelden.

Het afmelden of uitloggen kan op twee verschillende manieren:

 • Rechts bovenin het scherm zie je jouw naam en profielfoto. Klik op je naam en een menu zal worden uitgeklapt. Onderaan staat Uitloggen. Klik hier op en je zult worden afgemeld.
 • Linksonder zie je een icoon met een pijltje. Klik hier op en je zult worden afgemeld.

Als je eerder een account hebt gemaakt en dit account nog steeds op Verhalen uit het Verleden is, kunnen we je helpen dit te vinden. Je moet een e-mailadres weten dat aan je account is gekoppeld of bekend zijn met de gebruikersnaam van het account. 

Zodra je het account vindt, kun je je wachtwoord opnieuw instellen en je account blijven gebruiken of het verwijderen.

Het is tegen onze richtlijnen om meer dan één persoonlijk account te onderhouden. Daarom bieden we geen manier om meerdere accounts samen te voegen. Je kunt echter wel handmatig overschakelen naar één account en de gegevens behouden die belangrijk voor je zijn.

Voordat je een van je accounts sluit:

Download de informatie die je hebt toegevoegd aan het account dat je niet wilt bewaren. Dit kan door links onderin op het tandwieltje (Instellingen) te klikken en vervolgens te kiezen voor Gegevens Downloaden.

Als je pagina’s of groepen beheert, kun je het account dat je bewaart toevoegen als een beheerder aan die pagina of groep.

Zodra je al je gegevens naar één account hebt verplaatst, kun je dubbele accounts verwijderen.

Voor het geval je je wachtwoord vergeet, is het handig om een manier achter de hand te hebben waarmee je ook zonder je wachtwoord weer toegang kunt krijgen tot je Qraphy-account.

Je kunt een van de verschillende herstelopties gebruiken om te voorkomen dat je in de toekomst niet bij je account kunt komen:

 • Zorg dat je een up-to-date manier hebt waarmee we contact met je kunnen opnemen. We sturen je dan een bevestigingscode om je wachtwoord via een vertrouwd e-mailadres opnieuw in te stellen. Zorg dat jij de enige persoon bent die toegang heeft tot de e-mailadressen in je Qraphy-account.
 • Kies vrienden als vertrouwde contacten die je kunt bellen als je weer toegang wilt krijgen tot je account.
 • Gebruik je echte naam en geboortedatum voor je Qraphy-account, zodat we je profiel kunnen vinden als je er ooit geen toegang meer toe hebt.

Aanmelden

Profiel en Instellingen

Als je je instellingen wilt weergeven, klik je linksonder in je scherm op Account Instellingen. Hier kun je de optie met de instellingen die je wilt aanpassen, selecteren in de linkerzijbalk:

 • Login informatie: Bewerk je e-mail adres of wijzig je wachtwoord;
 • E-mail Voorkeuren: Geef aan voor welke meldingen je een e-mail wilt ontvangen;
 • Privacy: Geef aan wie welke profielgegevens mogen zien;
 • Uitnodigingen voor Groepen: Standaard kan elk lid van Qraphy je uitnodigen om lid te worden van hun groep. Optioneel kun je groepsuitnodigingen beperken tot alleen jouw verbindingen.
 • Gegevens Downloaden: Je kunt een kopie downloaden van alle gegevens die je op dit platform hebt geplaatst.
 • Account verwijderen: Met deze optie is het mogelijk om je gehele account met alle gegevens te verwijderen. Deze optie is permanent en kan niet worden teruggedraaid.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Om de algemene gegevens van je profiel te wijzigen klik je in je profiel op de knop Profiel Bewerken. Je profiel vind je  in het linker menu.

Klik links onderin op Account Instellingen en ga vervolgens naar het kopje Privacy. Daar kun je per onderdeel aangeven wie de informatie mag zien.

Klik link in het menu op Profiel. Als je met je muis over je profielfoto schuift verschijnt er een knop. Klik op deze knop om je profielfoto toe te voegen of te wijzigen.

Klik link in het menu op Profiel. Als je met je muis over je omslagfoto schuift verschijnen er twee knoppen. Klik op de bovenste knop om je omslagfoto toe te voegen of te wijzigen. Klik op de onderste knop om de omslagfoto te positioneren.

Om de gebruikersnaam van je profiel te wijzigen klik je in je profiel op de knop Profiel Bewerken. Je profiel vind je in het linker menu.

In het QR-Beheer vind je alle QR-Codes die jij in beheer hebt. Dit zijn QR-Codes die je hebt aangemaakt op Qraphy zelf en de QR-Codes die gekoppeld zijn aan een product, bijvoorbeeld een ketting.

In het beheer kun je zien hoe vaak een QR-Code is gescand en kun je aangeven wat iemand ziet zodra de QR-Code gescand wordt.

Er zijn twee manieren waarop je een QR-Code kunt aanmaken. 

 • Rechts onderin zie je een knop met een QR-Code icoon. Klik op deze knop en je kunt een QR-Code maken door de instructies te volgen.
 • Links in het menu klik je op QR-Beheer. Vervolgens kom je in het QR-Beheer terecht. Daar zie je rechts de knop ‘Nieuwe QR-Code aanmaken’. Klik daar op en volg de instructies. 

Om de bestemming van je QR-Code te wijzigen, ga je naar het QR-Beheer, door in het linker menu op QR-Beheer te klikken. De bestemming kan bijvoorbeeld een video zijn, of een website.

In het beheer zie je jouw QR-Codes staan. Klik bij de QR-Code die je wilt wijzigen op ‘Bewerk’ en volg de instructies.

Dit kan per product verschillen. Bij het product zit een handleiding waarin het koppelen staat beschreven.

Je kunt zoveel QR-Codes aanmaken als je zelf wilt, dit blijft gratis.

QR-Beheer

Groepen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Vrienden

Privacy en Veiligheid

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Beleidsregels en Rapportage

Qraphy Pagina's

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Mijn Documenten

Activiteiten

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Qraphy Winkel